Elérhetőség Cikkek Főoldal
A Calivita elnőkének üzenete

Nap mint nap ugyanaz a cél vezérel, hogy fejlődjek, tanuljak és megvalósítsam álmaimat.

Ez az egyetlen gondolat, ez a néhány szó az, ami javított az életminőségemen. Pozitív motivációt és magabiztosságot nyújtott ahhoz, hogy elérjem céljaimat és élvezzem életem minden egyes pillanatát.

Ha az ember felismeri ennek a gondolatnak az erejét, meggyőződésem, hogy kifogyhatatlan energia, pozitív motiváció birtokába kerül, és izgalommal tekinthet a jövőbe. Ez arra fogja Önt inspirálni, hogy elérje céljait és valóra váltsa álmait olyan életet teremtve, amilyenre mindig is vágyott.

Ez a gondolat veszi körül Önt, amióta csak megszületett. Ebben a pillanatban is több száz példa igazolja ezt a koncepcióra otthonunkban vagy az irodában. Nem múlhat el nap anélkül, hogy ne látnánk „működés” közben, ahogy minden tőle telhetőt megtesz, hogy felhívja magára a figyelmet. Hiszen a mindig a szemünk előtt levő dolgok azok, amelyek a legtöbb igazságot, legnagyobb bölcsességet kínálják.

 

MI A HELYZET AZ ÁLMAINKKAL?

Miközben ezeket a sorokat olvassák, tudom, hogy célok és álmok töltik ki gondolataikat. Mindannyian egyre többet szeretnénk elérni az életben. Nagyobb szabadságot, gazdagságot, több boldogságot és jobb egészséget. Minden emberben megvan az az univerzális igény, hogy fejlődjön, haladjon. De nagyon kevesen vannak azok, akik ténylegesen tesznek is érte valamit.

Megvan az oka annak, ha egy ember célja eléréséért nem küzd: ez lehet a félelem, a vágy hiánya vagy korlátozott hitünk. De egyszer át kell törni ezt a korlátot. Egyszer csak valami  nagy erővel megragad és ezt mondatja az emberrel: „Ma van a napja annak, hogy tegyek valamit életminőségem javításáért.”

Most át szeretném adni Önöknek azt a néhány szót, ami megadja ezt a hatalmas lökést. Ami előmozdítja a motivációt és az önbizalmat. És ez független attól, hogy mi a cél, vagy hogy mennyire idős vagy fiatal az ember…

Valaki más már megcsinálta – ez a négy szó mindig izgatottá tesz, tagadhatatlan bizonyítékot nyújt arra, hogy megvan bennünk a siker lehetősége. Elsöpri azokat a kételyeket és félelmeket, amelyek oly sok embert visszatartanak, ugyanakkor végtelen önbizalmat csepegtetnek belénk.

 

MIÉRT NEM CSELEKEDNEK AZ EMBEREK?

A kudarctól és elutasítástól való félelem igen erős visszatartó erő. Ezek a félelmek évente több ezer célt döntenek romba. Gondolkozzunk el ezen! Hány olyan embert ismerünk, aki azért adja fel céljai megvalósítását, mert fél a kudarctól? Rengeteg ilyen ember van.

Az előbb említett négy szó segít elkerülni ezt a csapdát. Az a tény, hogy valaki előttünk már elért egy olyan célt, amit mi most kitűztünk magunk elé, a mi malmunkra hajtja a vizet. Meg lehet tenni! Van rá bizonyíték! Most nekünk kell dolgoznunk érte. Megvan a kellő magabiztosságunk ahhoz, hogy félelem nélkül, bátran előre lépjünk. A motivációnak, a boldogságnak és a jó életminőségnek ugyanis az önbizalom a kulcsa.

Néhány évvel ezelőtt New Yorkból hazafelé tartva a repülőtéren vártam a járatomat. Újságolvasás közben meghallottam, hogy tőlem nem messze két férfi beszélget. Fontos témáról társalogtak, s ezt – akaratomon kívül – végighallgattam.

„Miért gondolod, hogy meg tudod tenni? Miért vagy ennyire biztos abban, hogy sikerül? – kérdezte lekicsinylően az idősebb úr. – Mitől érzed magad olyan különlegesnek?”

„Tudom, hogy be tudom indítani ezt az üzletet. Ha másnak sikerült, nekem miért ne sikerülne? Különben is, nemcsak egy embernek sikerült, hanem több ezernek. Bármit megteszek azért, hogy sikerüljön.”

Az idősebb férfi csak csóválta a fejét. A fiatalabb férfi viszont csak mosolygott rajta, és újra belemerült a könyvébe. Mielőtt kinyitotta, megpillantottam a címét: „Otthonról irányított üzleti vállalkozás indítása” – pontosan mint a mi CaliVitánk. Világosan látszott, hogy ez a két férfi teljesen különböző utakon jár. Az egyikük megpróbálja megvalósítani álmait, a másik ugyanazt a régi munkát végzi ugyanannak a régi főnöknek.

 

MEGGYŐZŐDÉS ÉS MAGABIZTOSSÁG

A fiatalabb férfi igazán inspiráló volt. Bárcsak szavakba tudnám önteni, mennyire megindított! Látszott a tekintetén, hogy tudja: a végén nem fog kudarcot vallani, mert biztos a sikerében.

Nem volt kétséges számomra, hogy ez a fiatalember sikeres lesz. Láttam rajta, hogy soha nem fogja feladni. Megtalálja a módját annak, hogy sikeres legyen, mivel tudja, hogy ha valaki másnak sikerült, neki is sikerülni fog.

Csodálatos, életszerű példa zajlott előttem, ami nagy hatással volt rám. Elgondolkoztam azon, hogy mit is mondott ez a fiatalember, aki a szívemből szólt. Attól a naptól kezdve új energiát és lelkesedést kaptam céljaimhoz. Ez a fiatal férfi arra emlékeztetett, hogy van rá lehetőség, hogy megvalósítsam az álmaimat.

De nem ér véget itt a történet…

Ha az ember tudja, hogy valakinek már sikerült, az még csak fél siker. A másik fele a stratégia. Bárki, akinek sikerült elérnie valamilyen célt vagy álmot, az egy bizonyos stratégiát alkalmazott. Sikere nem a szerencsén múlott, hanem azon, hogy az illető a megfelelő dolgokat tette a megfelelő sorrendben. Olyan ez, mint egy recept. A megfelelő sorrendben és a megfelelő mennyiségben kell felhasználni a hozzávalókat, hogy a kívánt eredményt kapjuk. Ugyanez vonatkozik az álmainkra is.

Olyan társadalomban élünk, ahol szinte mindenféle sikerstratégiáról lehet hallani, olvasni több ezer könyvben, magazinban, hírlevélben, honlapon, újságban, filmben és több száz egyéb helyen. Mindenütt körülveszi az embert az, hogy mi a titka céljaink elérésének.

Most gondoljon egy olyan célra, ami fontos Önnek! Aztán tegye fel önmagának a következő kérdést: „Véghezvitte már valaki?” Ha igen, akkor nem kell újra feltalálnia a spanyolviaszt! Derítse ki, hogy pontosan mit tett az illető, és alkalmazza az ő stratégiáját, hogy Önnek feleannyi idő alatt sikerüljön a dolog küzdelem és frusztráció nélkül! Hiszen az Ön szponzorai már megtették – beszéljen velük!

 

A LEGJOBB IDŐPONT, HOGY ELKEZDJÜK

A mai nap lehet az első nap, amikor egy pozitív lépést tesz egy jobb jövő felé. Ez lehet a napja annak is, hogy még egyet lépjen a már megkezdett úton. Bármilyen szituációban legyen is az ember, ha megtanulja, mi a sikerstratégia, nem vallhat kudarcot.

Cselekedjen most! Tegye meg az első lépések egyikét május 11–12-én, amikor egy különleges ajándékot adhatunk embertársainknak: saját vérünket, amely nem csupán szimbóluma az életnek, hanem maga az élet lesz sok-sok embernek.

Azt a célt tűztük ki, hogy megdöntjük a tömeges véradás világrekordját. A kísérlet célja, hogy a jelenlegi hivatalos rekordnál (melyet India tart 18 ezer résztvevővel) többen jöjjenek el vért adni a CaliVita országaiban. Kérem Önöket, hogy hozzák magukkal rokonaikat, barátaikat, barátaik barátait, munkatársaikat és mindenkit, akivel csak kapcsolatban állnak. Vegyenek részt Önökkel együtt ők is a Guinness-rekord kísérletben. Mutassuk meg a világnak: olyannyira törődünk másokkal, hogy készek vagyunk megosztani velük mindazt, amink van.

 

Tisztelettel:

Hargitai Győző elnö

 

forrás: CaliNews, calivita.hu